Fördelar med solarium

Jämfört med att sola på naturlig väg utomhus, finns vissa fördelar med att istället välja solarium. Den kan46f3a2a77beb6e1bc65474bd9ee9638aske mest uppenbara fördelen är att det är oberoende av väderlek och tid på dygnet. Alla platser är inte som Kalifornien med väldigt många soldagar. I Sverige kan det ibland kännas som att det går en hel månad med bara grått och trist väder. Sedan är vintern som bekant väldigt lång och mörk. De flesta arbetar under dagtid. Därför kan det kännas svårt att hitta en lämplig tid för att sola. Solen är som starkast och mest inbjudande när de flesta sitter fast på jobbet. Tack vare solarium går det att fixa en solbränna även under kvällstid.

Att bli brun i solarium brukar gå ungefär 3–4 gånger snabbare än att sola naturligt. När brännan byggs på snabbt har den också en tendens att bli jämn och fin. Det som försöker skaffa sig en samma brun färg på naturlig väg, genom att till exempel lägga sig på stranden, måste anstränga sig mycket hårdare och också vara mer uppmärksam för att färgen inte ska bli ojämn på olika delar av kroppen.

Avslappnande och bra för humöret

En kraftigt bidragande anledning till att solarium blivit såpass populära är att människor blir pigga och glada av att använda dem. Det har bevisats att människor mår bra av ljus. I Sverige är det faktiskt inte särskilt ovanligt att människor får en slags vinterdepression på grund av mörkret. Ett varmt och ljust solarium kan göra underverk för humöret och motverka nedstämdhet.

Dessutom ska solarium inte underskattas för den avslappnande effekten. Nuförtiden känner sig många stressade och tar sig aldrig tid för avslappning och eftertanke. En avslappnande stund i solariet där man drömmer sig bort från vardagens bekymmer kan ge positiva hälsoeffekter, inte minst psykologiskt. Likt allt annat ska man dock undvika att överdriva sitt solariesolande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *