Hygien i solarium

För allas trevnad är det viktigt att följa de riktlinjer som finns angående hygien i solarium. När en kund använt en solariebädd, ska liggskivor desinficeras och rengöras. Desinfektionsvätska och engångspapper ska finnas i varje solarieutryC-e-sole-e-sole_The-equipment_2044mme. Även ögonskydd ska finnas lättillgängliga. Kunden ska inte behöva fråga efter dem. Efter användning ska ögonskydden också desinficeras.

Mycket handlar om sunt förnuft. God hygien i solarium hindrar att smitta överförs. Vanligast är att svampsjukdomar eller vårtvirus kan föras över, men även andra typer av sjukdomar kan i vissa fall spridas.

I ett solarium ska det finnas tydliga anvisningar för vilka hygienkrav som gäller. Det ska också finnas information om vilka effekter solningen ger och hur man bäst skyddar sig från negativa effekter. Runt en solariebädd ska det finnas fria ytor. Annars blir det svårt att komma åt för inspektion och rengöring. Den som är ansvarig för ett solarium måste regelbundet undersöka kvaliteten på liggskivor. I händelse av att de är spruckna eller skadade på annat sätt, ska de bytas ut.

En utmaning för den som driver solarium är att undvika missbruk. Att sola kan bli beroendeframkallande och ibland finns det kunder som struntar i de anvisningar som finns för hygien och säkerhet. Det kan liknas vid andra former av missbruk, till exempel spelmissbruk. Om en anhörig eller vän har problem kan det vara bra att ingripa. Har någon skadad och rödbränd hud är det inte särskilt smart att fortsätta sola. På samma sätt ska inte den som redan har skulder och ekonomiska problem fortsätta att spela för pengar de inte har råd att förlora, utan istället försöka reda ut sin ekonomi.

En likhet mellan att sola och att spela på nätet är att det måste ske med måtta. Tanken är att det ska vara roligt och leda till välmående. Känner du press eller oro över det, har det antagligen redan gått för långt. I båda fallen är det möjligt att ta ett uppehåll. Tveka inte över att ta en paus i en vecka eller kanske ännu längre tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *