Tips för att sola i solarium

Har du aldrig använt solarium förut är det bra med lite tips. Allra vanligast är att folk är rädda för att bränna sig. Eftersom moderna solarier brukar ha en hög andel UVA-strålning och ganska låg andel UVB-strålning är det faktiskt mindre risk för att brän12790147585_4a5f3852d4_bna sig än i vanligt solljus. Dessutom har man alltid koll på tiden tack vare tiduret. Ett tips som ny kund är att alltid börja försiktigt. Trots allt har människor olika hud typer och olika känslig hud. Till exempel är många naturligt blonda nordbor relativt känsliga för solen. De flesta har dock en bra uppfattning baserat på sina egna erfarenheter av hur solen påverkar dem.

Kom ihåg att du inte kan påskynda en snygg solbränna genom att sola mer intensivt. Att till exempel sola under dagen och sedan sola i ett solarium under kvällstid är ingen bra idé. Vill du bli vackert solbränd måste du ha visst tålamod. Var ute i god tid och riskera ingenting i onödan.

Att tänka på innan du solar i solarium

Egentligen är det ingen större skillnad jämfört med att sola utomhus. Använd inte kosmetika. Helst ska du ta bort smink och parfym i god tid, gärna ett par timmar innan du tänkt besöka ett solarium. Då undviker du eventuella fläckar och hudirritationer. När du solar i solarium använder du inte solskyddsmedel. Läs de anvisningar som gäller angående hygien och säkerhet. De ska alltid finnas tydligt angivna. Kom också ihåg att använda de tilldelade skyddsglasögonen. Har du någon form av hudproblem eller äter någon medicin som gör dig ljuskänslig bör du rådgöra med läkare innan du solar i solarium.

Att sola i solarium ersätter inte solskyddsmedel

Bara för att man blivit brun betyder det inte att man är immun mot den skadliga effekten av ultraviolett strålning. Att huden byggt upp viss motståndskraft är bra, men många överskattar effekten av det naturliga solskyddet. Bara för att du förberett dig på hemmaplan inför solsemestern bör du fortfarande använda korrekt solskydd och vara uppmärksam på när huden rodnar eller ser röd ut, eftersom det är tecken på att du solat för länge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *