Bsta tipsen fr att f en mjuk och len hud p hnderna

Daglig vård

För att ha händer som är mjuka och lena krävs regelbunden och daglig vård. Börja med att tvätta händerna noga. Använd sedan en mjuk tvål. Skölj sedan med ett sköljmedel som är gjort av naturliga ingredienser. Återfukta händerna för att de ska vara mjuka och lena.

Här är de bästa tipsen:

  1. Tvätta händerna noga.
  2. Använd en mjuk tvål.
  3. Skölj med ett sköljmedel gjort av naturliga ingredienser.
  4. Återfukta händerna.

Tvätta händerna med en mild tvål

Tvätta händerna med en mild tvål är ett av de bästa sätten att skydda och återfukta huden på dina händer. Med ett mildt tvålfinrum återställer barnens naturliga fuktbalans utan att irritera. Förutom att förebygga torra, fnasiga händer, kan tvål också behandla olika typer av inflammationer. Bland fördelarna finns också:

Använd en återfuktande handkräm

Att ta hand om din hud är viktigt för att bibehålla en normal hudstruktur. För bästa resultat rekommenderas daglig vård som innefattar följande aktiviteter:

Använd handskar när du tvättar disken

Användande av handskar kan hjälpa till att täcka de fuktiga partierna på huden, samtidigt som det låser in fukt och därmed bevara mjukheten i huden.

Handskar är inte bara användbara när man tvättar disken – de är också en av de bästa sakerna du kan göra för att skydda huden från daglig exponering mot miljöns negativa effekter. Handskar eller vantar kan hjälpa till att blockera aggressiva kemikalier och giftiga ämnen från att nå din hy. De kan även motverka torra partier, sveda och irritation på grund av uttorkning som ofta orsakas av extrem kontakt med handtvätt eller diskblandningar som används hemma.

Förutom att användas nödvändigen, bör handskar också användas regelbundet vid natten för on the go – applicering av lotion, men också under vintermånaderna när den kalla luften kan vara hårdpressad.

Naturliga ingredienser

Vill du ha mjuka & lena händer? Undvik röda fläckar. Prova några naturliga ingredienser! Det finns många olika sorters som är perfekta som balsam. Vi har listat några av de bästa tipsen. Få mjuka & lena händer!

Använd olja som kokosolja eller olivolja

Många människor söker efter en naturlig lösning för att ge händerna ett mer strålande yttre. Olja är en utmärkt ingrediens som kombinerar fuktighetsgivande och näringsrik egenskaper som tillför hudens bindväv och ger ett slitet utseende.

Vanliga oljor som används till håndvård i hemmet är bland annat:

  • kokosolja
  • havreolja
  • mandelolja
  • jojobaolja
  • olivolja

Varje olja ger ytterligare fuktighet samtidigt som det stödjer regenerering av celler som stimulerar produktionen av kollagen. För bästa resultat kan du applicera oljan före du går till sängs på samma sätt som en nattkräm, vilket kommer att maximera återfuktning och skydd mot yttre miljöfaktorer under hela natten. Naturliga ingredienser kan ge det skydd huden behöver!

Använd honung som ett naturligt exfolierande medel

Naturskönhet är kanske det bästa du kan använda, eftersom du inte behöver fundera på giftiga ingredienser. Ett naturligt exfolierande medel som ger huden en mjuk och len känsla är honung. Den innehåller många nyttiga ingredienser som hjälper dig att uppnå en ungdomligare hud med mindre linjer och rynkor. Att använda honung som exfolierande medel löser upp olagraderade celler och föryngrar huden. Det är dessutom ett miljövänligt alternativ, eftersom alla ingredienser är naturliga och säkra att använda.

Honung har flera fördelar: den kan friska upp torra områden, ge glans till ditt ansikte, lindra akne, bekämpa inflammationer samt eliminera rynkor. För att skapa din egen naturliga exfolierande behandling kan du bara blandar en tesked riven potatis med två matskedar honung till en fin pasta och applikera runt om i ansiktet och i armhålor. Låt stanna i ungefär 15 minuter innan du tvättar av det ordentligt med ljummet vatten. Massera sedan ansiktskräm in i huden tills den absorberas ordentligt!

Använd aloe vera som en naturlig återfuktare

Vill du få en mjuk och len hud på händerna rekommenderar vi att du använder aloe vera över början som en naturlig fuktgivare. Aloe vera har länge varit känd för sina terapeutiska och andra läkande egenskaper. Det är rikt på vatten och innehåller naturliga ingredienser som E-vitamin, salicylsyra, allantoin och biotin, vilka alla fungerar som effektiva återfuktare som skyddar huden mot skador av miljöpåverkan och solskador.

Den innehåller antioxidanter rent mat som quercetin, beta-karoten och zea-xantin vilka hjälper till att lugna irriterad hud samtidigt som de saktar ner effekterna av fria radikaler. Aloe veras antiinflammatoriska egenskaper bidrar till att minska svullnad runt skrubbsår eller andra rödsprickar i ytan av huden.

Huskurer

Många människor lider idag av torra, sköra och förstörda händer. Det kan leda till knäckta naglar, sprucken hud och även hudirritationer. Lyckligtvis finns det massor av huskurer och tips som kan hjälpa dig att få en mjukare hud. Låt oss ta en titt på några av de bästa!

Exempelvis, använd en mild handtvål när du tvättar dina händer. Undvik att tvätta dem för ofta, eftersom detta kan torka ut dem ytterligare.

Använd även ett bra handkräm som tar bort fukt från huden. Oljebaserade krämer är bra eftersom de håller huden fuktig och skyddad.

Du bör också ta hand om dina nagelband och försöka hålla dem fuktiga. Massera in nagelolja eller en nagelkräm för att återfukta huden.

Använd också en hudscrub eller peeling ett par gånger i veckan för att ta bort döda hudceller. Detta kommer att stimulera ny celldöd och hjälpa till att förbättra hudens kvalitet.

Använd en blandning av äggvita och citronsaft för att göra händerna mjuka

En enkel och bekväm huskur för att få mjuk och len hud på händerna är att använda en blandning av äggvita och citronsaft. För att göra denna blandning, ta en sked äggvita från ett medelstort ägg i en skål. Tillsätt en tesked citronsaft, ett par droppar honung samt lite mandelsmör. Rör den till en jämn pasta, så klart utan klumpar. Applicera sedan blandningen på dina händer och massera in den helt. Låt stanna i 15-20 minuter innan du tvättar bort den med ljummet vatten. Följ upp med din favoritfuktighetskräm. Denna behandling gör huden mjukare och tar bort smutspartiklar som kan ha ansamlats på huden och orsakat torrhet.

Använd en blandning av bakpulver och vatten för att exfoliera händerna

Få en mildare hud på händerna med naturliga ingredienser! En blandning av bakpulver och vatten är ett effektivt sätt att exfoliera händerna och eliminera torrhet och obehag. Du tillsätter bara lite bakpulver till ljummet vatten för att skapa en pasta. Applicera sedan blandningen, massera försiktigt i 10-15 sekunder och skölj sedan av det med ljummet vatten. Om du önskar en djupare rengöring kan du följa upp den här behandlingen med en mjuk, fuktgivande handkräm som innehåller glycerin eller sheasmör.

Använd en blandning av honung och kokosolja för att återfukta händerna

Hudvård börjar från inåt. För att hudens yttre lager ska kunna behålla den fukt som behövs för att behålla ytan mjuk, behöver det interna vattenbindande lagret under den yttre hinnan återfuktas. Detta kan göras genom att dricka riklig med vätska under dagen och äta föda som är rik på näring och inte innehåller skadliga ingredienser.

Tillägget av kokosolja eller honung i din dagliga hudvårdsrutin exfolierar också. Detta eliminerar de döda och torra delarna av epidermis, vilket lämnar en fin, glansig finish på din hud. Kom ihåg också att hydratisera regelbundet för att förhindra torrhet som åldrar huden. Att blanda honung med kokosolja kan tillhandahålla en naturlig lösning på hydrokortisonkräm. En blandning av honung och kokosolja aktiverar det sjunde lagret av epidermis, vilket resulterar i mer mjuka, silkeslena händer. Behandla dina händer regelbundet för att skydda dem mot ålderstecken, slitage och tecken på torrhet!

Övriga tips

Mjuk och len hud på händerna är viktig för en vacker look. Det finns speciella produkter, men det finns även enkla saker man kan göra. Läs här för att få tips om hur man får mjuk och len hud.

Undvik att använda starka rengöringsmedel

För att undvika irreversibla skador på hudens fuktbarriär är det viktigt att välja säkra, rengöringsprodukter som passar till dina händer. Lång kontakt med tvål och schampo kan lätt leda till ett torrt handskikte. De mest effektiva produkterna har en miljövänlig formulering som inte tar bort hudens naturliga fuktnivåer. Hitta helst pH-balanserade produkter eftersom de är designade för att inte störa den normala mikrobiombalansen på huden.

Om du letar efter produkter med extra närande egenskaper, se upp för ingredienser som glycerin, propylen glycol och havtornskonservering. Dessa ingredienser fungerar bra tillsammans för att undvika beingethet och uttorkning orsakad av mekanisk rubbing av tvål i samband med användning av handskar eller tidvis användning av starka desinfektionsmedel vid olika sysslor. Försök att ta hand om torra områden genom att applicera en skyddande lotion dagligen innan du slutför din rengöring.

Undvik att använda för varmt vatten

Om du vill undvika torra händer, mjölken eller fånga ett problem med utslag, måste du vara väldigt försiktig med vattentemperaturen. Använd inte vatten som är för hett när du tvättar händerna. Det skadar den naturliga oljan och torkar ut ditt kollagen och elastin, två hudbeståndsdelar som ger nyans och fasthet till huden.

För att skydda din hud bör du använda ljummet eller kallt vatten istället för upphettat vatten. Du kan också regelbundet använda en mild handtvål för att skydda dina hudlager från att torkas ut. Naturliga oljor som sheasmör, arganolja, kokosolja och jojoba etc., kan användas varje kväll efter tvättningen av huden på fingrarna. Dessa oljor skyddar effektivt mot de yttre miljöfaktorerna samt återfuktar din torra hud.

Tidsminskning kan man luta sig mot handkrämer som innehåller ginseng, proteiner och andra ingredienser som lindrar och lugnar torr hud snabbare än traditionella produkter. Om du vill maximera resultatet rekommenderas det att man ibland byter ut sin vanliga handkräm mot en med extra hudvriendomrande egenskaper (för eksem, blöjsuggor etc.). Alla dessa tips gör att du enkelt uppnår linda mjuka milda handsandningar!

Undvik att använda för mycket parfym eller parfymerade produkter

Även om många parfymer kan ge en tillfällig löftedoft, kan de även torka ut och irritera huden och göra den mer känslig. Det är bäst att undvika att använda för mycket parfym eller parfymerade produkter, såsom deodoranter, lotioner eller body butter. Istället är det bättre att använda rena produkter som inte innehåller några starka parfymsmakare. För att hjälpa till att återfukta händerna rekommenderas att du applicerar en naturlig syrahaltig lotion dagligen.

Vanliga frågor

1. Vad kan jag göra för att få mjukare händer?

För att få mjukare händer är det viktigt att återfukta dem regelbundet med en bra handkräm. Det kan också vara bra att undvika överdriven tvättning och användning av starka rengöringsmedel.

2. Vilka ingredienser ska jag leta efter i en handkräm?

En bra handkräm innehåller återfuktande ingredienser som glycerin, sheasmör och aloe vera. Det är också bra att leta efter produkter som är fria från parabener och andra skadliga tillsatser.

3. Hur ofta ska jag använda handkräm?

Det beror på hur torr din hud är, men generellt rekommenderas det att återfukta händerna minst två gånger om dagen, eller oftare vid behov.

4. Kan jag använda samma handkräm som jag använder för resten av min kropp?

Ja, det går bra att använda samma kräm för händerna som för resten av kroppen. Men det kan vara lämpligt att välja en mer återfuktande variant specifikt för händerna eftersom händerna ofta är mer utsatta för torrhet och väderpåverkan.

5. Finns det några naturliga alternativ för att få mjukare händer?

Ja, det finns flera naturliga alternativ för att få mjukare händer. Kokosolja, mandelolja och avokadoolja är alla bra alternativ som kan hjälpa till att återfukta och mjukgöra huden.

6. Kan jag göra något annat än att använda handkräm för att få mjukare händer?

Ja, det är också viktigt att dricka tillräckligt med vatten för att hålla huden hydrerad. Det kan också vara bra att undvika att använda alltför varmt vatten när du tvättar händerna och att använda handskar vid rengöring eller trädgårdsarbete.