Säkerhetsåtgärder

Solariumsbås De mest populära säkerhetsåtgärderna vid användning av solarium

Den energi vi behöver för att överleva kommer från solen. Solning hjälper människors immunförsvar genom att stimulera bildningen av fysiologiskt aktiva kemikalier och hudens naturliga försvarsmekanismer. Solning gör också att huden ser friskare ut. Dessutom är en solbränd kropp ett riktigt attraktivt utseende.

Garvning kan nu uppnås i bekvämligheten av ditt eget hem med hjälp av ett solarium, så att du inte behöver gå till varma klimat. JustLady, en publikation för endast kvinnor, ger dig information om hur du får ut det mesta av din tid som solarie, även känd som en solsäng.

Människor har en fruktansvärd vana att glömma det primära syftet med att gå på solarium, vilket är att stärka vårt immunförsvar och hjälpa till med rehabilitering. Tyvärr har vi inte tid att vänta på att vår hud ska få en härlig färg; istället vill vi sola så snabbt som möjligt.

Finns det någon risk? Vad är arbetsteorin för solariemetoden?

garvade i solariet

Intensiteten på lamporna som används i solariet varierar; Men för att validera en viss variant av enheten är det nödvändigt att uppskatta hur länge en man med frisk hud kan utsättas för den idealiska UV-strålningen för honom.

Under vissa förhållanden är en sådan hastighet märkt med 4 MED, vilket innebär minimal erytermisk dosering. De menar att om du vill sola snabbare i en solarie behöver du antingen öka solningstiden eller välja en enhet med hög lampkapacitet. I själva verket är detta en missuppfattning. Tid och kraft är två olika typer av egenskaper som inte kan bytas ut.

Din typ och hudfärg spelar en roll för att bestämma den minsta erytermiska dos som behövs. Därför bestämmer solariumsexperterna längden på proceduren och antalet nödvändiga sessioner.

Dessutom försöker många att förkorta tiden mellan behandlingarna för att få en solbränna på kortare tid. Det är viktigt att vara medveten om följande två primära fakta: solarium

Efter operationen börjar pigmentering uppträda en till åtta timmar senare och fortsätter i en eller flera dagar. Dagliga besök i solariet krävs inte heller på något sätt. Att stimulera kroppens processer för ofta orsakar dessutom trötthet, vilket kan få andra ogynnsamma konsekvenser.

Proteinproduktionshastigheten saktar ner under hela garvningsprocessen; Ändå kan metoden fortfarande vara användbar om det finns tillräckligt med tid för proteinproduktionen att återhämta sig. Dessutom förbättras hudens försvar och dess motståndskraft mot solbränna ökar med upp till fyrtio procent. Om du spenderar för mycket tid i solen hinner din kropp inte återuppbygga proteinsyntesen. Som ett resultat blir det skamfilat, en process som leder till en ökning av mutationer, vilket i sin tur leder till hudsjukdomar och kroppsdysfunktion.

Flera timmar efter ingreppet kan du uppleva att huden dras åt eller märka lätt rodnad i det drabbade området. Det visar att du har utsatts för maximal mängd säker UV-strålning. Tyvärr är det möjligt att ignorera detta faktum, och den tid som krävs för den efterföljande processen förblir densamma. Det är inget som föreslås. Det skulle också vara bra att göra nästa möte lite kortare. Därför kan handlingar av detta slag anses vara riskabla!

Hur får man en mörkbrun solbränna i ett solarium

Vad ska man göra för att behandla torr hud? Torr, frisk hud har ett riktigt attraktivt utseende. Den ser inte fet ut, har en delikat konsistens och har inga förstorade porer. Det har dock några nackdelar, som tunn hud som är lätt skrynklig och känslig för miljöpåverkan.

Innan du börjar sola måste du definitivt konsultera en läkare. Om du tar vissa mediciner är det möjligt att du får biverkningar. Som ett resultat kan du inte gå vidare förrän kursen är över.

Certifieringarna och identifieringsfunktionerna för de lampor som används är mycket viktiga. Det rekommenderas att studera dem först. Utöver detta, oDet rekommenderas att känna till mängden UV-strålning och lampornas livslängd.

i solariet i solarium

Om lampornas livslängd är lite mer än tjugo timmar ligger det i allas intresse att förkorta sessionens längd. Utforska statistiken för UV-strålning i förhållande till mängden ultraviolett fotografering i procent. Välj en indikator som är upp till 2,4 % starkare om du har mörk hy. Vid ljus hy bör andelen inte överstiga 0,7 %.

Att använda solskyddsmedel och andra solskyddsåtgärder är viktigt för att få en hälsosam solbränna. Solning i sängen kräver speciell kosmetika; solskyddsmedel bör inte användas.

Använd läppstift med solskyddsfilter. Att bära ett huvudskydd är viktigt, eftersom ultraviolett strålning skadar håret och gör det sprött och torrt. Täck även över bröst och andra privata områden. Sätt på dig dina solglasögon och ta bort dina kontaktlinser!

Hemligheten med att sola i ett solarium

Om det här är första gången du besöker solariet bör du fråga en anställd hur man använder kontrollpanelen så att du vet hur du får hjälp i en nödsituation.

Vi rekommenderar att du förbereder huden på något sätt innan du påbörjar sådana procedurer. Förutom specialiserade solkrämer bör du också undvika att tvätta huden med tvål precis innan behandlingen. Detta beror på att torr hud förlorar sin skyddande förmåga, vilket ökar risken för solbränna. Använd alltid post-tan krämer efter passet för att återfukta huden och lindra eventuell rodnad. Köp endast de ämnen som behövs för solarieapplikationen.

Utöver detta behöver din kropp viss återhämtning efter exponering för ultraviolett ljus.

Hur mycket tid tar det att bryna?

I de flesta fall kommer råd om dessa frågor från en solariumspecialist. Tja, det beror på hudtyp. Var försiktig när du bestämmer rätt ögonblick!

Följande är några standardförslag för längden på solningssessioner:

  • Utbildningen består av tio tillfällen;
  • Kursens längd är två till tre veckor;
  • När du har uppnått önskad färg på din hud, behandlingar består av en till två behandlingar per vecka.
  • Kom ihåg att att gå till solariet när som helst på året kan äventyra din hälsa. Den optimala mängden av proceduren är två gånger om året (15-20 gånger 1 kurs).