Hudtyper

Kräm för ansiktet? Massor att välja mellan. Hur hittar du rätt? Det är viktigt att hitta en produkt som passar just din hudtyp. Vi tar en närmare titt på hudtyperna. Vilken kräm är bäst för just din hud? För bäst resultat – välj rätt!

Normal hud

När det gäller att hitta den bästa ansiktskräm för normal hud, är det viktigt att välja något som har en hydratiserande åtgärd med milt exfolierande ingredienser som sömlöst kommer samman. Det bör innehålla antioxidanter och fuktbindare för att balansera ut oljeproduktionen, samt vårda, lugna och stärka huden.

En ansiktskräm som passar optimal för en normal hudtyp är en med ljusens tunga konsistens som absorberas lätt och ger bra täckning. Formuleringar som innehåller AHA (alfahydroxisyror) kan bidra till att lösa upp döda celler och hjälpa till att stimulera cellförnyelsen på ett skonsamt sätt. Fysisk exfoliering – vilket innebär användning av peelingprodukter – kan också vara gynnsam i skeddose för att underhålla normal hudtyp.

Som en bonus bör din ansiktskräm ha UV-filter eller SPF-skyddsfaktor om den ska användas dagligen under soliga dagar för att skydda din normala hud från påverkan av solens strålar. Sök produkter som formulerats med rena, naturliga ingredienser; skönhetsprodukter rika på mineraler, örtetrassextrakt och essentiella oljor kan effektivisera uppbyggnaden av den naturliga lagrummet i din hud.

Fet hud

Fet hud är en av de vanligaste hudtyperna. Risken för akne, uppkomsten av porer och oljig glans är vanligt förekommande. För att hantera fet hud, ska du välja en ansiktskräm som kommer att förhindra oljebildning och balansera pH-värdet i din hy.

Vid val av produkter ska man vara uppmärksam på ingredienslistan – saker som petrolatum, lanolin och mineraler bör undvikas eftersom de agerar som en slags plastfilm på huden vilket kan leda till överproduktion av olja. Vattenbaserade produkter är bäst eftersom de inte orsakar någon tätning av huden.

Åtgärder som kan vidtas för fet hy inkluderar att undvika produkter med alkohol (vilket ger en mer oljig utseende till hy) och använda toner dagligen för att rengöra ut yttre partiklar. Det kan vara bra att använda ett löstsittande kosmetisk pulver som samlas under dagen utan att blockera porrerna eller torkar ut hy еn alltför mycket.

En rutinmässig rengöring minst två gånger om dagen är mycket viktig för denna typ av hy, i synnerhet innan du går till sängs så att du tar bort all dagaktivitet från ansiktet. Specifika produkter, appliceringsteknik och behandlingsregimer varierar beroende på individens unika funktionaliteter och restriktioner och behov, men dessa instruktioner ger en grundplattform från vilken ens feta hy kan bemästras med stor framgång!

Torr hud

Torr hud tenderar att se torr ut, kännas spänd och ofta finns det skalor och rödflammig hud. Normal torr hud ska inte klia eller kännas brännande eller skalig.

De två typer av torr hud är primärtidtorröra och sekundärtidtorröra. Primärtidtorröra är torrare tider som uppstått för att den normala barrierer i huden har skadats, till exempel genom miljöbelastning, stress, felhudvård eller ibland genetisk tendens. Sekundärtidtorröra beror på sjukdomar som kan resultera i en minskning av talgkörtlar.

Generellt sett borde normal/torr hy fukta sig regelbundet för att undvika djupare obehag förknippat med torrhet och irritationer. Följ upp med en syramjukerstreckkräm som reglerar talgproduktionen och pumpa in nytt liv i din hy!

Here are some tips to take care of dry skin:

Kombinerad hud

Kombinerad hud är vanligtvis känslig, fet i T-zonen (panna, näsa och haka) och torrare på kinderna. Denna hudtyp tenderar att kännas stram efter att du tvättat den. När det gäller produkter, kan de som är utformade för kombinerad eller fet hud vara för starka för dina kinder. Det bästa sättet att behandla en kombinerad hy är att bestämma på vilken del av ansiktet olika produkter ska användas.

Följande typer av produkter skulle vanligtvis vara mest passande för en hy med denna typ av hud:

Känslig hud

Hudvårdstips för känslig hud:

Känslig hud kan reagera på miljöfaktorer som stark sol, torr kyla och extrem luftfuktighet, så det är viktigt att använda rätt produkter för att bevara huden frisk.

Eftersom alla typer av hud har olika egenskaper, bör du ta hänsyn till specifika behov när du väljer produkter för din hud. Huden kan också behöva särskild behandling beroende på årstid och miljöförhållanden.

Ansiktskräm för normal hud

Letar du efter den perfekta ansiktskrämen för din hudtyp? Har du normal hud? Inga problem! Det betyder att du inte har för torr eller för fet hud, och att din hud inte är extra känslig eller utsatt för akne. Det finns speciellt utformade ansiktskrämer för normal hud. Men vilken är bäst för just dig?

Vad man ska leta efter

Att välja rätt ansiktskräm för normal hud kan vara en utmaning, särskilt när det finns så många olika alternativ online. Det är viktigt att hitta en lösning som kan ge smidig, återfuktad hud utan att torka ut den eller orsaka irritation. Aktie ingen även om du har normal hud, kommer det alltid att vara viktigt att regelbundet ta hand om sin hud.

Nedan finner du ett par nyckelpunkter som hjälper dig välja rätt produkt:

Bästa ingredienser

Att hantera vanlig hud är ofta den mest utmanande typen att ta hand om eftersom den inte är för torr eller för fet. För att hitta rätt ansiktskräm går det att ta hjälp av ingredienslistan och matcha din speciella typ av hud med det som listas.

Det finns ingredienser som är anpassade till olika typer av hud såsom fet, kombinerad, torr och normal i skönhetsprodukter. De lyfter effektiviteten i en produkt och ger dessutom mycket bra resultat. Här är några viktiga ingredienser som passar för normala hudanvändare:

Typer av produkter

En av de första sakerna att göra innan du börjar handla för din hudvård är att fastställa vilken typ av hud bilen har – normal, torr eller fet. Om du tillhör den hudtyp som är normal behöver du ansiktsprodukter som innehåller ingredienser som återfuktar, mjukgör och lugnar din hud samtidigt som du masar dig ut.

Ansiktskräm: De bästa ansiktskrämerna för normal hud innehåller ingredienser som humektanter, doftande oljor och lanolin – ett vetefett som binder fukt i huden. En formula specifikt framtagen för att bevara det naturliga talget i huden kommer att ge hela dagen lång återfuktning. Alla dessa produkter ska inte berika med olja utan bara vårda kroppens naturliga skydd på ett sunt sätt.

Lotions: Lotions innehållande fruktsyror, vattenlösliga antioxidanten oktyldodecyl ascorbat (OVC) och retinol kan underlätta exfoliering – mjuka upp och ta bort torr och död hy av ditt ansikte för en mer strålande glöd. Fokuset på en lotion för normal hy är dock underhållande med olika produktvarianter som producerar tonad dagkräm och nattserum; Baserad på den rika gel-texturen skapar de en skyddande barriärmask mot yttre miljöpåverkan.

Serum: Serum används ofta eftersom det accelererar cellfornyelsen i resultatet av andra vichyprodukter, eftersom de transporteras direkt till epidermis – dermisens undre lager – oftare än andra typer av hudvårdsfabrikat. Dessa formuleringar innehåller vanligen allantoin, vitamin E samt ceramider vilka alla arbetar tillsammans med central ingrediens sockerbetaglukaner för att lugna inflammation och be av HLR (hydroxylieringsregenering).

Ansiktskräm för fet hud

Att hitta rätt ansiktskräm för fet hud är utmanande. Din hud känner av fuktförlust lättare än andra hudtyper. Så, vilken produkt ska man välja? Om du har fet hud, läs vidare för att få tips om vilken ansiktskräm som passar bäst.

Vad man ska leta efter

Välj en produkt som anpassas till din hudtyp, och leta efter ingredienser som ger fukt utan att tillsätta olja. Det är viktigt att välja ansiktskräm med de rätta ingredienserna baserat på din hudtyp, för att undvika ytterligare problem med fet hud.

Om du har fet hud ska du leta efter produkter som innehåller mycket ingredienser och kombination av ingredienser som:

Salicylsyra är en vanlig exfoliant som används i många ansiktsprodukter. Den bidrar till att eliminera fet hy genom att minska talgproduktionen. Produkter med retinol fungerar också bra – detta ämne har antiseptiska egenskaper och kan förhindra framtida bildning av akne.

Om du har extremfet hy skulle du passera på att använda produkter med mineralolja eftersom detta kommer att blockera porerna och öka rodnad och torrhet. Undvik också produkter med en mjukgörande bas (suddande bas) såsom lanolin svavel eller gips (Glycerylmonostearat) utan stretchfaktor (Humectant); istället välj oljeabsorberande basemedel såsom Magnesium stearate, glycerin, propylenglycol, lakritsextrakt eller workalic acid i sin helhet. Du bör inte glömma att varje fet hud behöver regelbunden fuktinpackning – satsa på regelbundna lotioner speciellt formulerade för fet hy om du vill uppnå bästa resultatet.

Varma klimat kan ofta leda till mer talgproduktion i huden; dessa typ av produkter passar perfekt under perioder av extrem hetta eller fuktgivande! Vattenfria serum och ansiktsoljor som innehåller jojobafruktolja kan vara lösningen dina torra problem under jobbet; den åpnar upp dina porer naturligt samtidigt som den ger skydd mot stressrelaterade negativa effekterna på huden!

Bästa ingredienser

Hud som har en överdriven fet produktion betyder inte att den inte behöver återfuktning. Om du har fet hud behöver du oftast återfuktande kosmetika med ingredienser som fungerar på att reglera talgproduktionen utan att lägga eller locka in fukt. Oljor och vaxer i början av produktens ingredienslista försvinner ibland i de typiska produkterna som erbjuds i dagliga butiker, men du kan hitta dem på nätbutiker eller specialiserade kosmetiska butiker. Det finns några magiska ingredienser som du borde leta efter.

Det är alltid en god idé att läsa på om ingredienserna i produkterna du köper så att du kan göra ett välgrundat val.

Typer av produkter

Ansiktskräm för fet hud är speciellt formulerad för att minska blankhet, överflödig olja och stora porer. För att ha bäst resultat måste du använda produkter som passar bäst för din hudtyp. Här är en guide om de vanligaste typerna av produkter du kan prova.

Ansiktskräm för torr hud

Välja rätt ansiktskräm är inte lätt. Faktorer som måste beaktas är extra viktiga om du har torr hud. Vilken kräm som fungerar bäst? Titta på ingredienserna och hur de är sammansatta. Låt oss ta en närmare titt!

Vad man ska leta efter

När du letar efter en ansiktskräm som passar torr hud, är det viktigt att du väljer en produkt som innehåller ingredienser som är specifika för din hudtyp. För torr hud kan det innebära att man bör fokusera på produkter med ingredienser som återfuktar och ger näring, samtidigt som man undviker komponenter med potentiell uttorkande effekt. Speciella ingredienser som aloe vera, honung, jordnöts- eller sojaolja, ceramider och fettsyror (som omega-3) är alla positiva val. Produkter med L-arginin eller squalane kan bidra till att bygga upp hudens naturliga skyddande lager. För att undvika irritation rekommenderas så milda produkter som möjligt och skonsam rengöring – testa eventuellt ett milt tvål- och neutraliseringsmedel baserat på kokosdraksprit.

Bästa ingredienser

Ingredienser som anses extra effektiva för torr hud är glukosamin (som jämfört med andra ingredienser har visat sig bättre absorberas av hudceller) och hyaluronsyra, som tillför fukt till huden. Det finns också vit te-extrakt, kollagenpeptider, aloe vera och ceramider – alla aktiva ingredienser som kan göra underverk för att minska torrhet.

För att hitta produkter med aktiva ingredienser använd en rengöring eller en hydrator med några av de ovanstående orden tryckta på förpackningen – glukosamin, aloe vera etc. Även om ingredienserna nämns på etiketten innebär det inte nödvändigtvis att dessa kommer att ha stor inverkan på din hud. Se dock till att välja produkter som även innehåller extrakt från frukt- eller grönsaksjuicer, essentiella oljor (tecken på luftfuktighet) eller antioxidanter (skyddar mot miljöaktiviteter).

Typer av produkter

För att hitta den bästa ansiktskrämen för din torra hud är det viktigt att förstå olika typer av produkter som finns tillgängliga. Torr hud beror vanligtvis på en underproduktion av talg, ett naturligt fett som skyddar huden. Förutom torrheten kan du också känna stramhet eller bekymmer med rynkor och linjer, särskilt på vinterhalvåret eller i torrt inomhusluft.

Här är några produkttyper att överväga:

  1. Oljebaserade krämer: Oljebaserade formuleringar har en mycket rik konsistens som ger långvarig hydrering. Dessa passar bäst för de med extra torra partier, eftersom de tightar locket återfuktar effektivt utan den feta konsistensen som parfymerade oljebaserade produkter kan ha.
  2. Krämbaserade rengöringar: För personer med mycket torrakan rengöring med löddrande teknik vara till stor hjälp; det eliminerar behovet att tvaga ansiktet och orsakar inte ytterligare uttorkning. Sök efter ett pH-ljust premieblandat produkt för maximal omhändertagande av din hud.
  3. Fuktgivare: Fyllda med vitaminer, mineraler, antioxidanter och andra aktiva ingredienser är dessa lotioner ofta lite mer luftiga än oljebasebaserade formuleringar; dock behövs mer vanliga uppdateringar under dagen som resultat formuleringarnas tunna bas.

Ansiktskräm för kombinerad hud

Kombinerad hud kan vara svår att hitta rätt ansiktskräm för. Viktigast är att läsa ingredienslistan noggrant. Det finns produkter speciellt formulerade för olika hudtyper. Dessa produkter balanserar oljeproduktionen och återfuktar. Vilka ansiktskrämer finns tillgängliga för kombinerad hud? Ta en titt!

Vad man ska leta efter

Kombinerad hud kan vara svår att förutsäga vad som kommer att passa, vilket ibland gör det svårt att välja ansiktskräm. Det är dock viktigt att använda en ansiktskräm specifikt utformad för personer med kombinerad hud. Dessa produkter har en perfekt balans av ingredienser som hjälper din hud att bevara sin jämnhet och återfuktar också områden med torrhet.

När du letar efter en ansiktskräm bör du leta efter naturliga ingredienser som aloe vera, jojobaolja och acai-bärfrukt och även mineraler som zinkoxid och titandioxid för UV-skydd.

Bli inte distraherad av overlyra innehållsförteckningar – du borde ha alla nödvändiga ingredienser i ansiktskrämen, så lite som möjligt innebär mer produkteffektivitet.

Bästa ingredienser

När du köper ansiktskräm, oavsett om du har torr, normal eller kombinerad hud, är det viktigt att du satsar på ingredienser som kan lindra, mjukgöra och lugna din hud.

Naturliga ingredienser som aloesaft, sheasmör, mandelolja eller jojobabönorolja är alla utmärkta alternativ för att få en mild men regenererande effekt på din hy. Ytterligare naturliga ingredienser som kamomillextrakt eller extrakt från vildrosor kan hjälpa till att balansera fuktnivåer och minska irriterad hy.

Andra ingredienser som lakritsrotsextrakt och havtornsextrakt är rika på antioxidanter och skyddar bortstympning orsakade av miljöfaktorer. Se till att din ansiktskräm innehåller fuktgivande ingefärsbaserade peptider som har visat sig ha en upplyftande effekt för olika problem med kombinerad hud.

Typer av produkter

Kombinerad hud är en vanlig hudtyp som kan vara svår att motsvara eftersom den innehåller absorberande oljor och fuktkräm i samma område. Kombinerad hud finns ofta mest på T-zonen, där oljeproducerande områden sammanfaller med torrare områden. Vissa dagkrämer har specifikt utformats för att möta behoven hos kombinerad hy, så det är viktigt att du identifierar din hudtyp för att dra full nytta av produkterna du väljer. Namnet för produkter som passar denna hudtyp kan skilja sig från produkt till produkt.

En del produkter ses specifikt som “fuktlotioner”, placerade mellan ansiktsdrag under “lotion” eller ens som dagkräm / lotion. Andra börjar redan namnges som “dagkrämer” eller “ansiktskrämer” med tydliga syften avsedda för kombinerad hy, främst anpassat till mer tuggning av oljemotståndiga platser i ansiktet.

Följande typer av ansiktsprodukter är designade speciellt för att balansera kombinerad hy:

Ansiktskräm för känslig hud

Välja rätt ansiktskräm? Förstå vilken typ av hud du har. Har du känslig hud? Stressad och osäker? Välj rätt ansiktskräm. Skydda, återfukta och återställa din hud.

Vilken ansiktskräm passar bäst för känslig hud? Titta och se!

Vad man ska leta efter

Välj en ansiktskräm som fyller specifika behov. Om du har känslig hud är det viktigt att leta efter produkter som säger att de är “milda”, “för känslig hud” eller “för torr eller irriterad hy”. Undvik produkter med parabener, parfymer och färgadditiv om de ofta orsakar obehag. Kontrollera innehållsförteckningen på burken som hjälper dig att förstå vad ansiktskrämen innehåller och hur den kan påverka din hy.

Försök att satsa på naturliga ingredienser som mandelolja, avokadoolja och gurkextrakt, som har visat sig bidra till att återfukta upp känslig hy. Krämer från beprövade märken som Cetaphil, Vanicream och Cerave är vanligtvis ganska ofarliga och passar alla hudtyper. Dessa märken använder inte smutsig kemi i sina formler. Apoteket har ibland billigare alternativ för dig att prova svälla till ett lite mindre pris men med samma resultat.

Leta efter rengöringens pH-värde – helst mellan 4,5 och 5,5 – om du vet vad du ska leta efter för denna typ av produkt nyckelvariabeln nigeriya dina bestyr. De flesta rengöringar bryter ner oljan som skyddar din hy från torrt utsatthet, men den riktiga skadan görs ibland av en basisk botten med ett pH-värde på 7 eller mer. Leta alltid upp informationen innan du bestämmer dig för vilken typ av ansiktskräm du ska använda!

Bästa ingredienser

Att hitta den bästa ansiktskrämen för känslig hud kan vara ett utmanande steg att ta. Val och variation av produkter på marknaden leder ofta till överbelastning och stor frustration, särskilt om du inte vet vilka ingredienser som passar bäst för din hudtyp. Genom att följa tipsen och informationen nedan kan dock konsumenter lära sig hur man navigerar ansiktskrämsmarknaden med självförtroende.

Kvalitet: Det är viktigt att revidera ingredienslistorna noggrant när du väljer ansiktskräm. Naturliga ingredienser som aloe vera, jojobaolja, sheasmör och mangosmör anses ofta vara bra hydratorer för huden men skyddar inte mot solens strålar, då de saknar antioxidantegenskaper. Olika vitaminer och mineraler som E-vitamin, P-vitamin, C-vitamin kan skapa en barriär mot dagliga miljöföroreningar. Tygmasker är laddade med mynteolja som blir effektiv när det kommer i direkt kontakt med huden.

Fuktgivande: Naturliga hydratatorer såsom glycerin och Q10 är ypperliga ingredienser till att återfukta samt se till att utveckla en mjukare hudyta. För den dagliga rutinen rekommenderas produkter innehållandes ingredienser som havtorn olja, te-træ olja eller oliver oil; alla dessa bidrar till att ge en extra boost av fuktgivande samt antioxidanter till biocellulær nivå – det vill säga rikare mikronutrientnivå inuti cellerna – vilket är tacksamma egenskaper i det långsamma antiageprocessen.

Alkoholbasering: Vissa molyinblandningar anser sig vara ”alkoholfria” men innehåller ibland frisatta alkoholer som etanol eller isopropanol – dessa inhibiter kan ha en tendens att torka ut den sensitiva huden yta; skulle du finna mullblandingar som innehåller synthetic salicylic acid undvik dem helst denna har visat sig irritera mildare (ulaachi skin) ytor med rodnad & prickighet i slutet.. Det rekommenderas starkt Mild Fruit AHA-syror & toners baserade på citronstamriskylerare istället för syntetisk salicylesyra eller anylcolhols basering fade cream / soakings.

Typer av produkter

Känslig hud är i behov av särskild omsorg när det gäller ansiktsvård. Det kan ibland vara svårt att veta vad man ska leta efter, men som en allmän regel finns det olika typer av produkter som ska användas för att hålla känslig hud i balans. Följande guide listar vanliga produkter som lämpar sig för känslig hud:

Vanliga frågor

1. Vilken ansiktskräm passar bäst för min hudtyp?

Svaret på denna fråga beror på din specifika hudtyp. Har du normal, torr, fet eller kombinerad hud? Det bästa är att välja en ansiktskräm som är formulerad speciellt för din hudtyp för att få bästa resultat.

2. Vad är skillnaden mellan dag- och nattkräm?

Dagkrämer är lättare och innehåller vanligtvis solskyddsfaktorer eller UV-skydd för att skydda huden mot skadlig strålning från solen. Nattkrämer är vanligtvis rikare och innehåller fuktbevarande ingredienser för att återfukta huden under natten.

3. Bör jag använda en ansiktskräm med SPF?

Ja, ansiktskrämer med SPF hjälper till att skydda huden mot skadlig UV-strålning från solen och förhindra ålderstecken som rynkor och solfläckar. Välj en med minst SPF 30 för bästa resultat.

4. Vilka ingredienser borde jag söka efter i en ansiktskräm?

Det beror på dina specifika hudbehov och preferenser. Om du har torr hud kan du leta efter ingredienser som hyaluronsyra eller glycerin som hjälper till att återfukta huden. Om du har fet hud kan du leta efter ansiktskrämer med salicylsyra eller tea tree-olja som hjälper till att kontrollera överflödig olja.

5. Hur ofta ska jag använda ansiktskräm?

Du borde använda ansiktskräm två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, för att hålla din hud frisk och återfuktad. Om du till exempel är utomhus mycket eller utsätter din hud för tuffa förhållanden kan du behöva applicera ansiktskräm oftare.

6. Bör jag applicera ansiktskräm innan eller efter smink?

Det bästa är att applicera ansiktskräm innan smink så att huden är återfuktad och skyddad. Vänta några minuter efter att du har applicerat ansiktskrämen innan du applicerar smink för att låta den absorbera i huden.